Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 juni 2017

boksouvenirer från Lund

Vi var på studentkalas i Lund och jag fick några minuter i det välsorterade Emmaus vid Stora Södergatan nära Stortorget. Bokrummet större än ett vardagsrum, allt i alfabetisk ordning, ämnessorterat.
Jag fick med mig bland annat: Med Greta Garbo i biblioteket : Om förnyelsearbete vid Lunds stadsbibliotek, Litterär vägvisare genom svenska landskap : Skåne, Blekinge, Halland - med många intressanta och kända författare (Victoria Benedictsson, Frans G. Bengtsson, Strindberg, Hjalmar Söderberg, Birgitta Trotzig med flera).
Flush : A Biography (1947) av Virginia Woolf med ett par kvinnoporträtt (Mrs Browning, Miss Mitford) för 25 kr. Detta är London! (1948) av Bo Stråhle.
A History of English Literature av Alastair Fowler för 25 kr.

4 kommentarer:

Znogge sa...

Det var inte det sämsta!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, många bra fynd på några minuter!

Mrs Calloway sa...

strålande! dagen innan var jag på Antikvariat Anders på Stora Gråbrödersgatan i Lund och fyndade

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, vi hade inte många minuter över för shopping... men lite fick jag med mig