Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 juni 2017

Tarantula av Bob Dylan - hett #35

"käre tom 
har jag nånsin sagt dej att jag
tycker att du borde heta
bill. det spelar väl inte nån 
större roll, men du vet hur det är, jag vill 
känna mej hemma bland folk." (sid 51)
Tarantula är den första och enda romanen av Bob Dylan, jag har blivit nyfiken på den. Kanske ingen bok man slukar på en kväll utan något man smuttar på. Görgen Antonsson har översatt Bakhålls utgivning, både den engelska texten och den svenska tolkningen finns med på samma uppslag. En bok helt utan klichéer och schabloner. Och jag har blivit även nyfiken på John Donne (1572-1631).

Bob Dylan har nu hållit sitt Nobeltal; "tal något utöver det vanliga och retoriskt fulländat", skrev Sara Danius. Lyssna och läs: HÄR.

Veckans inlägg i Monikas Hett i hyllan där man bekänner sina hyllvärmare.

6 kommentarer:

Monika sa...

Bob Dylan kommer alltid, för mig, att vara "Blowin' in the Wind". Jag förpestade mina klasskamraters liv genom att alltid vilja sjunga samma tre låtar på musiken. "Blowin' in the Wind" var en av dem :)

Hanneles bokparadis sa...

Monika, Blowin' in the Wind är en fin låt, finns på svenska... Skåneland nåt

Boklysten sa...

Känner inte till den boken

Hanneles bokparadis sa...

Boklysten, ingen känd bok direkt

Mia Eggimann sa...

Det är inget som känns superlockande.

Hanneles bokparadis sa...

Marie, en bok för oss nördar :)