Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

25 oktober 2017

Hägern av Lise Tremblay

"Jag kunde inte stanna på ett ställe. Jag såg borgmästaren gå av och an på huvudgatan, först åt ena hållet och sedan åt det andra. Han kan inte ha varit glad över att byns namn skulle förknippas med en mordhistoria på förstasidorna i morgondagens tidningar." (sid 42)
Hägern av Lise Tremblay är liten till storlek men stor i innehåll. Novellen Hägern handlar om Steeves morbror som lever ensam efter frun lämnat honom. Han har vännen Léon som också blev lämnad men hittade en ny fru. Det händer inte mycket i den lilla byn i Quebec, turister är viktig; fågelskådare och jägare. Vem skjuter på de fridlysta hägrarna? Precis innan ornitologerna ska ha sin årliga konferens. Ett mord också.
Kulturkollo ska diskutera denna bok.
Noveller skrivna av en utomeuropeisk författare
3
Djur i titeln - roligt med Ugglans NovellSudoku!

4 kommentarer:

Annas Fotnoter sa...

Den där har jag sett på många bloggar. Funderar på om den är något för mig eller inte. Kanske ska skriva upp mig på väntelistan på biblioteket i alla fall!

Hanneles bokparadis sa...

Anna, fem trevliga fristående noveller.

Ugglanoboken sa...

Gillar också Hägern!

Hanneles bokparadis sa...

Helena, fina berättelser!