Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 november 2017

Anfallet av Vladimír Mináč

"Till slut tog vi oss i alla fall fram till gården, som vi hade blivit tilldelade. Det var en grupp byggnader alldeles nedanför bergsryggen, omgivna av en gammal trädgård med äpple-, päron- och plommonträd. En vit fårhund med gul nos skällde ilsket på oss, hoppade omkring oss, och först så småningom lämnade han vägen fri. Någon satt nedanför trappan, men när vi närmade oss, skyndade han in i huset." (sid 152)
Anfallet av Vladimír Mináč (1922-1996), ur Ny tjeckisk och slovakisk prosa, en utgallrad biblioteksbok, beskriver när ett gäng delegater ska få de gamla fattiga bönderna med egnahem skriva på att de överlåter sina gårdar och bli kollektivanslutna. Den privata äganderätten kommer att tillhöra det förflutna, säger prokuratorn. De unga är mera intresserade av förändring.

Noveller skrivna av en europeisk författare
4
Endast ett ord i titeln - letar vidare för Ugglans NovellSudoku!

2 kommentarer:

Helena Andersson sa...

Spännande val! Hade jag aldrig hört talas om.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, bra med biblioteksrensninng, en ny författare för mig med.