Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 november 2017

Göteborg och EU 2001 och idag

Göteborgshändelserna (2006) av Jörgen Gassilewski berättar personligt om kravallerna i Göteborg juni 2001 med anledning av EU-toppmötet och besöket av USA:s president George W. Bush. Avenyen blev sönderslaget, mycket stök.
Jörgen Gassilewski, född 1961 i Göteborg. Det var mycket som hände under dessa dagar, många grupperingar. Nyfikna åskådare i alla åldrar, som ville demonstrera mot olika saker. Det mesta spårade ur, ingen hade koll, varken polisen eller deltagare. Ingen polis blev fälld, det blir poliser sällan.
 (Erik Wijk, född 1963 i Göteborg, har skrivit bl.a. Orätt - Rättsrötan efter Göteborgshändelserna 2003). Har vi lärt oss något? Kommer detta upprepas? Nej, situationen är annan nu.
Även cyklar kommer att få det svårt att komma fram, se: HÄR.

5 kommentarer:

znogge sa...

Lugnast att hålla sig undan skulle jag vilja säga. Man vet aldrig vad som kan hända...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och nära kommer man ju inte...

Ylva sa...

Jag hoppas att det går bra denna gång! Polisen och allmänheten gjorde ett bra jobb under bokmässan när de fick stopp på demonstranterna innan de ens hann börja.

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas verkligen att det inte blir nåt elände denna gång. Trafikproblemen kan vara elände nog!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ylva, poliserna var verkligen förberedda under Bokmässan.

Klimakteriehäxan, många har fått vara kvar på jobbet längre på fredag.