Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 december 2017

jag hade fel valuta i Belfast

Lite förvirrad blev jag redan innan resan till fredsmuren:
Hemma köpte jag euro för att ha lite kontanter på julmarknaden i Belfast, kollade på internet och frågade där jag växlade. Väl framme upptäckte jag att i Belfast har man pund. Nu vet jag det.

Nästa dag fortsatte färden ett par timmar till Dublin och Molly Malone. Där frågade jag på ett varuhus i kassan om hon hade Jane Austen som £10...? Nej, i Dublin har de euro. Så kan det gå när man reser runt. Och hur ska det bli med pengarna efter brexit? Vägtullar för alla som har jobb mellan dessa städer?

6 kommentarer:

znogge sa...

Ja, det är frågan hur det ska gå. Jag undrar om beslutet var helt genomtänkt. Nåja, det lär framtiden utvisa....

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, många britter ångrar nu...

KajsaLisa sa...

Molly Malone har jag också fotat. Belfast och Nordirland är fortfarande en del av Storbritannien därav pundet. Dublin gillade jag.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, och Dublin har euro, lätt att blada ihop

Veiken sa...

Molly Malones sång älskar jag att lyssna till. Hon står så fint och säljer sin fisk i Dublin. Vilken härlig resa du har gjort

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, väldigt trevligt i Nordirland - och solen sken.