Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 december 2017

Lycksalighet av Katherine Mansfield

"Jag är för lycklig - för lycklig!" mumlade hon.
Hon hade faktiskt allt. Hon var ung. Harry och hon älskade varandra lika mycket nu som förr, och de kom väldigt bra överens och var riktigt goda vänner. Hon hade ett underbart barn. De behövde inte bekymra sig om ekonomin. De hade ett hus och en trädgård som inte kunde vara bättre. Och vänner - moderna, spännande vänner" (sid 11)
Lycksalighet (Bliss 1920) av Katherine Mansfield berättar om den unga trettioåriga Bertha Young som kommer hem lycklig. Hon och hennes man Harry har bjudit några vänner på kvällen, intellektuelle som de kan prata med, makarna har lite olika uppfattning om gästerna. Maken ser nästan aldrig deras barn som tas hand om barnsköterskan. Deras kärlek verkar lite brittiskt platonisk.

Noveller skrivna av en europeisk författare
1
Ingår i en debutnovellsamling - klar med Ugglans NovellSudoku!

4 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

har jag också läst. bra, tyckte jag

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, Mansfield är en bra berättare.

Helena Andersson sa...

Gillar också Mansfields noveller!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, jag vill läsa mer av henne!