Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 januari 2018

En kopp te av Katherine Mansfield

"Hon iakttog, hur denna andra mötte värmen, trevnaden, ljuset, den svaga doften, allt detta, som för henne själv var så bekant, att hon ens tänkte därpå. Det var fascinerande. Hon liknade den lilla rika flickan i sin barnkammare, som hade alla skåpen att öppna, alla askarna att packa upp.
  - Kom med, kom med upp, sade Rosemary, som längtade efter att börja visa sig frikostig. Kom med upp på mitt rum. _ Hon ville dessutom skydda den stackars lilla varelsen för stirrande tjänstefolk; medan de gick uppför trappan, beslöt hon, att hon inte ens skulle ringa på Jeanne utan själv ta av sig ytterkläderna. Det stora var just att vara naturlig." (sid 261)
Noveller för världens barn 2009 med Zhang Ailing, Julio Cortázar, Nikolaj Gogol, Ernest Hemingway, Maria Jotuni, Franz Kafka, Ghassan Kanafani, Naguib Mahfouz, Norman Mailer, Katherine Mansfield, Guy de Maupassant, Jean Rhys, Cora Sandel, Alexandr Solzjenitsyn, Anton Tjechov, Leo Tolstoj, John Updike, Yvonne Vera, Richard Yates, Barbro Alving, Victoria Benedictsson, Karin Boye, Stig Claesson, Tage Danielsson, Lars Forssell, Selma Lagerlöf, Lars Molin, Pär Rådström, Göran Tunström, Elin Wägner, Sandro Key-Åberg och Sonja Åkesson.

Jag har valt En kopp te av Katherine Mansfield som handlar om den väldigt rika Rosemary som i ösregn plockar upp en hungrig, mager och blöt tiggande kvinna i sin vagn och ta med henne hem till sig och bjuder på te.

39. Läs en novell där någon dricker kaffe eller te.
jag deltar i Ugglans novellutmaning: Läs en novell III hos Ugglan, tid året ut, för att klara utmaningen ska man läsa minst tjugo noveller. 

10 kommentarer:

znogge sa...

Gav mersmak!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, tycker om Katherine Mansfield

Helena Andersson sa...

Jag gillar också Mansfield! Och där fick du ju med en kopp te :-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, annars ser jag inte noveller med tedrickning så ofta :)

Margit sa...

Jag har läst just den här novellen av Mansfield och kommer ihåg hur grymt det var, som Rosemary gjorde.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Margit, tidsfördriv, få lite samtalsämne med väninnnorna

Jokke sa...

Mansfield var skicklig. Tänker du att denna kvinna var Philips 'förra' kvinna?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Jokke, nej, men det är också en tanke.

Jokke sa...

Jag anser det samma :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Jokke, visst är Mansfield bra!