Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 april 2018

jorden runt resor - kulturkollo

i läsfåtöljen kan man resa hur långt som helst. Om jag sett en plats i verkligheten, fortsätter jag läsa om den när jag kommit hem.
Z Topelius var i London 1862, mera om det: HÄR.
Flera bokbloggare reser jorden runt med sina böcker. Ibland är det mysigt att resa tillbaka i tiden. Barnboken Lallas resa jorden runt från 1898 har underbara illustrationer (KLICKA på bilden).
Kulturkollo vill få tips på bra resor i läsfåtöljen.

13 kommentarer:

Boklysten sa...

Värme är ingenting som fungerar för mig heller egentligen, ändå är många av mina drömresmål länder där det är varmt (ibland t o m olidligt varmt/hett). Tack för tips om böckerna.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Boklysten, jag gillar inte ens varm finsk bastu :)

Annette sa...

Så gör jag också, läser på om platser jag sett när jag kommit hem igen. Ja, både innan jag reser dit och sedan när jag kommer hem.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Annette, visst är det underbart, uppleva allt igen!

Åsa sa...

Alltid roligt att läsa böcker om ställen man varit på också förstås, helt riktigt, så är det. Återuppleva och fördjupa sig i. :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Åsa, fördjupa sig och minnas :)

Benita sa...

Jag gillar att resa till varmare länder, min kropp mår bra där och jag slipper värken. :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Benita, min mor gillade också resa till värme för värkens skull :)

Klimakteriehäxan sa...

Visst är man inte riktigt lika resesugen som förr, men en hel del lust har jag kvar! Jättelånga flygresor är dock inget som lockar i första hand.

Mrs Calloway sa...

jag är för det mesta sugen på att resa . Japan blir en aldrig färdig med och därutöver finns det hur mycket som helst som jag skulle vilja se medan tid är

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, numera reser jag inte längre bara med ryggsäck och enkla sovplatser...

Mrs Calloway, ungefär en bekväm resa per år räcker för mig.

Paula sa...

Jag törs inte liksom ge mig i kast med alla klassiker som du nämner i dina inlägg, jag känner att jag förmodligen inte kan ta dem till mig som man borde. Att jag inte fattar ,,, utan upplever texter som tråkiga och enformiga när de egentligen är stor litteratur. Vet inte om det är en spärr jag har eller om jag bara är realist..

♥ Hanneles bokparadis sa...

Paula, varje läsare uppfattar texten på sitt eget sätt, det finns inget tätt eller fel...