Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 mars 2018

är gamla böcker värda något?

Finns bokdöden? Vem samlar på böcker? Se Antikmagasinet: HÄR.

6 kommentarer:

znogge sa...

När det gäller böcker så finns det många fler värden än det rent ekonomiska tänker jag. Vanlig skönlitteratur får man inget för och inte ens alla hjälporganisationer vill ta emot böcker. Men det finns många pärlor som man av olika anledningar värderar högt.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, bokläsare tänker nog inte i pengar, få som samlar och skapar ett eget bibliotek.

KajsaLisa sa...

Tack för tipset skall kolla in programmet på SVT play.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, väldigt trevligt program.

Paula sa...

Jag blev glad då statistiken visade att den fysiska boken återtagit lite marknadsandelar från e-boken. Men, jag som jobbar på loppis kan ju bara konstatera att jag suckar varje vecka då vi får in många fler böcker än vi säljer. Det går liksom inte på sikt. Vi har mycket turister på orten och jag preppar kassar med smått och gott, säkert ett tiotal böcker som vi försöker kränga för en tjuga...det går sådär...Sen är jag inte så bevandrad i att vissa författare och titlar har mycket högre andrahandsvärde, det fick jag lära mig av en kund. Hon gick sakkunnigt igenom våra bokrader och kunde peka ut några som nog var värda att ta bättre betalt för..

♥ Hanneles bokparadis sa...

Paula, sällsynta böcker är värt mera... vanliga deckare har inte så högt andrahandsvärde, smaken är också olika.