Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 februari 2018

snowboard räddade oss

Vem kunde ana vilket multiverktyg snowboard är! När vår fjällbuss från Idre Fjäll kör i diket, alla dörrar stängda av snömassor - inte en snöskyffel... Då klättrar en passagerare ut genom fönstret och hämtar sin snowboard och gräver fram nödutgången så det går att öppna, redigt gjort! (KLICKA på bilden) Tur att alla hade bälte på sig.

10 kommentarer:

znogge sa...

Det var verkligen ett rådigt ingripande. Vilken tur att alla hade bälte! Tyvärr är det ovanligt på våra regionbussar :-(

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, utan bälten hade det gått riktigt illa... En klaustrofobisk dam tittade på hammaren och ville slå sönder fönstret, jag sa att då fryser vi ihjäl... pratade med henne och sa att snart kommer bärgning.

Ylva sa...

Vad skönt att det gick bra! Snowboardåkare är ofta överlevare.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ylva, så är det nog... bilbälte är bra att använda.

Sara Pepparkaka sa...

Oj, men VAD du har varit med om! Tur att ni alla klarade er!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Sara, utan säkerhetsbälten skulle detta ha varit allvarligt!

Annette sa...

Å fy, vad obehagligt! Vilken tur att det ändå gick bra. Jag hade nog också börjat få litet cellskräck, bra att ni pratade kvinnan till rätta. Och vilken hjälte med snowboarden!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Annette, mycket obehagligt, jag blir skakis först efteråt... kvinnan behövde lugnas för hon ville slå sönder fönstret. Utan bilbälten hade det gått illa.

Paula Merio sa...

Men kära nån, var ni med på den bussen? Ojoj, sån tur att det inte blev värre! Jag tycker man i vinter läst om olyckor mest varje dag på hala vintervägar. Så sent som igår var det en dansk turistbuss som åkte av vägen. Så himla otäckt. Hoppas ni alla mår bra!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Paula, vi mår bra - tack vare att alla hade bilbälte.