Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 april 2018

fint fynd om Lake District

Riktigt fynd: English Lakes by Rob Talbot, Robin Whiteman är en helt underbar bildbok för 20 kr om Lake District, dit vi ska resa i höst: "Shows the beauty and mystery of England's Lake District, and describes its history, culture, geography, architecture, agriculture, and local customs. Beautiful and unspoiled, Britain's Lake District is the crown jewel in a land filled with scenic treasures. The variety of landscapes found in a mere thirty-five square miles simply takes the breath away."
Kanske inte nödvändigt att äga någon bok om hamnar och öar vid Engelska kanalen; The Shell Channel Pilot: South Coast of England, ingick även en gammal tabell för tidvatten, ebb och flod.

10 kommentarer:

znogge sa...

Vilken bok som är nödvändig eller inte skiljer mycket från person till person. Det ligger liksom i betraktarens ögon. Att läsa om ett kommande resmål är alltid givande.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en bok som jag kommer att läsa ännu mer noggrant efter resan.

em sa...

Vill du läsa en bok om The Lake District från 1919, så har Gutenberg en med rätt många akvareller: English Lakes, by A. Heaton Cooper, https://www.gutenberg.org/files/41430/41430-h/41430-h.htm
Och man kan lära sig allt om de kändisar som bodde där i början av 1900-talet i Literary Celebrities of the English
Lake-District, by Frederick Sessions
Det finns fler, alla hos Gutenberg och många av dem illustrerade, har nyligen botaniserat bland dem.
Margaretha

♥ Hanneles bokparadis sa...

em, tack för underbart tips!

Annette sa...

Det är en resa att verkligen se fram emot! Spännande läsning!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Annette, hör att Lake District är väldigt fint.

em sa...

Hannele, på tal om Sjödistriktet kom jag att tänka på en bok av Marta McDowell: "Beatrix Potter's Gardening Life", har du läst den? Om inte rekommenderar jag den. Den handlar inte enbart om Sjödistriktet, utan om alla ställen där Beatrix Potter hade en trädgård. Jag skrev om den här: https://bastmattan.blogspot.se/2015/11/beatrix-mer-gulliga-kaniner.html.
Margaretha

♥ Hanneles bokparadis sa...

Margaretha, vilket trevligt tips!

Veiken sa...

Oj när jag läste Lake District trodde jag det var Over There ;) men inser nu att det inte är så. Verkligen trevligt med en sådan resa!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Veiken, aha, räcker närmare håll, England blir bra, tack!