Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 april 2018

Högtidsnoveller

"Livet ska börja nu och det ska dofta och skina som nyskurade köksgolv och tröskeln till sängkammaren ska aldrig vara för hög. Idag är Xenia sprängfylld av försoning - om det nu mot förmodan skulle komma att behövas. De ska arbeta och älska och avla barn, brudgummen och hon."
Högtidsnoveller från Sveriges Radio P1 av Ekroth Gun (urval) innehåller många godbitar över hela året, väljer en kort novell; Xenia av Susanne Ringell som berättar om Xenias tankar om sitt bröllop och äktenskap på 30-talet; livet kanske inte är som hon föreställt sig.
3. Läs en novell med bokstaven X i titeln.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

6 kommentarer:

Villa Freja sa...

Noveller kan vara trevliga ibland.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, det finns noveller för alla tillfällen.

znogge sa...

Den lät intressant!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och jag lyckades hitta en novell med X

Helena Andersson sa...

En novell med x i var inte helt lätt att hitta - jag fick leta ett tag :-) Har aldrig sett den här novellsamlingen, så tack för tips!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, ramlade på denna på biblioteket :)