Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 april 2018

Mordet på Margaret Thatcher av Hilary Mantel

"I september var Mary inte i skolan. Jag hade trott att jag skulle gå i hennes klass, för jag hade blivit uppflyttad, och även om hon var tio år visste alla att Mary fick gå om och stanna på samma ställe. Jag frågade inte ens om hon var hemma, för nu när solen hade dragit sig tillbaka för vintern och jag var tryggt plomberad i mitt skinn visste jag att det skulle göra ont att bli hudflängd, och min mor var en kvinna som stod vid sitt ord." (sid 45)
Mordet på Margaret Thatcher av Hilary Mantel innehåller elva berättelser, jag väljer Komma som berättar om två flickor i tioårs ålder, båda övergivna av sina trötta föräldrar. De leker tillsammans hela dagarna på sommaren, fast föräldrarna inte vill det. Kitty är uttråkad men har inget bättre sällskap, Mary är smutsig och ovårdad med ohyra, hon har svårt att klara skolan.
25. Läs en novell där någon är sjuk.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

4 kommentarer:

Joelinda sa...

Det här låter som något jag skulle kunna gilla! Tack för boktipset.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Joelinda, novellerna är väldigt olika, trevlig läsning.

Helena Andersson sa...

Jag gillade också den här novellsamlingen! Intressant att läsa något i det kortare formatet av Mantel, efter Wolf Hall-serien.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, visst är Mantel en bra författare.