Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

07 maj 2018

Margaret, Meg, Maggie - tematrio

Argonauterna av Maggie Nelson har jämförts med Roland Barthes och Susan Sontag, två författare som jag är nyfiken på, ena har jag läst. Det förekommer flera ledande feminister i boken, bland annat Judith Butler som ifrågasatte den tidigare feministiska uppdelningen som ställs mellan biologiskt kön.

Eftermiddagarna med Margueritte av Marie-Sabine Roger är berättelse om vänskap med den medelålders knappt läskunniga Germain och Margueritte, som har doktorsgrad och är pensionär. De har levt i totalt olika världar men har stor respekt för varandra.

Mordet på Margaret Thatcher av Hilary Mantel innehåller elva noveller.
.
Berätta om en bok som är skriven av eller som handlar om en  som heter någon variant av Margaret (Maggie, Meg, Margareta o s v)! föreslår Lyran.

10 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

inte dåligt att bli jämförd med Roland Barthes och Susan Sontag. måste ta itu med denna Maggie Nelson. har läst en hel del om henne

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, intressant bok, annorlunda tankar, på nytt sätt.

Klimakteriehäxan sa...

En trio jag inte är bekant med.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, omöjligt att ha koll på allt.

Boklysten sa...

Känner inte till någon av böckerna i din trio.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Boklysten, en blev riktigt fin film.

Joelinda sa...

"Argonauterna" har det ju skrivits mycket om men jag har fått känslan att den är lite knepig... Snyggt att du klämde in en Margueritte som variation på namntemat!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Joelinda, knepigt är ganska passande ord, nördigt.

Åsa sa...

Eftermiddagarna med Margueritte har jag sett filmen, inte läst bok. Så rar och klok den gamla damen. :) Lite nyfiken på Hilary Mantels noveller.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Åsa, väldigt fin film :)