Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

23 oktober 2018

fyrklöver - bättre än trisslott?

Förra veckan såg jag en äldre dam leta efter något på marken, nära busshållplatsen, jag frågade om hon behövde hjälp? Nej, hon letar efter fyrklöver. Vi pratade och vi gick en bit och jag visade henne min bästa fyrklöversplats. Tyvärr hittade vi inget till henne, hon hade bråttom för rasten slut. Hon var inte svensk. Min far hittade ibland och han blev så uppspelt. Själv tror jag mer på fyrklöver än trisslotter... Letar du efter fyrklöver? ❤️

9 kommentarer:

Znogge sa...

Jag kastar alltid ett öga där det växer klöver! Vem vet...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, eller hur, trevligt med små fynd :)

Ylva sa...

Jag blev jätteglad när jag hittade fyrklöver när jag var liten för att det kändes så ovanligt!

Klimakteriehäxan sa...

Under båda mina graviditeter hittade jag fyrklöver och trots att jag inte egentligen bryr mig så tog jag det som ett lovande tecken ... hittills har jag inte anledning att klaga!
Trisslotter, däremot, har jag absolut ingen tur med.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, kostar inget... även vuxna kan bli glada!

Klimakteriehäxan, där ser du, ett litet trevligt nöje ❤️

Ama de casa sa...

Jag gjorde det när jag var liten. Minns faktiskt inte om jag lyckades hitta ett endaste enda... Men nu är det ingen idé - jag har inte sett ett enda klöver på åratal. Utom i kortlekar då ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, vet inte, kanske kortlekar räknas :)

Rak i ryggen sa...

Senaste fyrklövern jag såg var nog i baren...

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, haha 🍀