Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

19 november 2018

På spaning efter kända författare av paret Miller

   "varför ville Moberg skriva utvandrarnas historia? Jo, i skolan hade han läst Odhners Fäderneslands historia, och där stod inget om utvandringen till Nordamerika. Enligt Odhner sysslade historien bara "med folkslag och de människor som uträttat något minnesvärdt".
    Moberg konstaterar torr att "en folkförlust på mer än en miljon människor fick mycket mindre utrymme i svenska historien än slagen vid Lützen och Narva". Något att tänka på när vi diskuterar vår tids båtflyktingar." (sid 153)
På spaning efter kända författare : Brittiska öarna & Norden av Catharina Miller och David Miller som reser runt och får vi träffa Selma Lagerlöf i Falun, läsa om Winston Churchills nattliga vandringar och höra varför man kan säga att systrarna Brontë tillhörde laptopgenerationen. Vi får se Sigmund Freuds omtalade divan och besöka både Enid Blyton och Jane Austen. Paret Miller ger oss en inblick i helt skilda världar där författarna ändå tycks ha en hel del att säga varandra. Vi får möta hela 80 spännande författare. Helt underbar bok med fina foton, många författares skrivbord och annat intressant. En fin resa i läsfåtöljen - som kan inspirera till att göra en egen resa.
Denna underbara bokbild finns i boken. En av höstens mest trevliga föredrag, så intressant att lyssna när paret Catharina Miller och David berättar om sin resa bland böcker och författare. Flera förläggare nekade att ge ut boken: "Vem skulle vilja läsa den boken?" Jag vet många!

11 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det verkar vara en väldigt trevlig bok. Skulle jag nog tycka om.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, höstens trevligaste bok för en anglofil ❤️

Znogge sa...

Intressanta föredrag är sällan fel!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och boken är ännu intressantare för en bokälskare!

Veiken sa...

När jag läser om författare och Namnet Miller, kommer jag osökt att tänka på Arthur Miller! :)

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, de är nog inte släkt :)

KajsaLisa sa...

åttio författare, det var inte illa. Låter md som en bok man slår upp ibland och läser ett stycke än en som man läser från pärm till pärm.

Ylva sa...

Oj, fattade de inte att det finns en stor målgrupp! Jag vill också läsa/titta i den.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, lika många kvinnor och män. En bok som man gärna plockar fram nät man läser något av en speciell författare.

Ylva, bokförläggare kanske inte läser böcker...

Villa Frejas bokblogg sa...

Det låter intressant.

Hanneles bokparadis sa...

Freja, en väldigt trevlig och intressant bok för bokläsare.