Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

26 november 2018

Våga vara operfekt

"Perfektionism är destruktivt just för att det inte finns något som är perfekt. Det perfekta är ett mål som inte går att uppnå. Dessutom handlar perfektionism mer om intryck - vi vill uppfattas som perfekta. Detta är som sagt omöjligt - vi kan aldrig styra över hur människor uppfattar oss, oavsett hur mycket tid och kraft vi lägger på att försöka." (sid 92)
Våga vara operfekt av Brené Brown förklarar att vägen till ett lyckligare liv kanske inte går genom att jobba smartare, bli snyggare och leva mer hälsosamt. Självhjälpsböcker kan vara både bra och tröttsamma. Titeln lät lockande när jag såg boken på biblioteket, tänkte mig lite mer humoristisk bok. Författaren är seriös och ge många tips och råd för att få oss värna om tacksamheten och glädjen, tilliten, skapandet, vilan, stillheten.

"Oavsett hur mycket vi fruktar förändringar måste vi till slut fråga oss: Vad är farligast? Att strunta i vad människor tycker eller strunta i hur jag själv känner det, vad jag tror på och vem jag är?" (sid 177)

10 kommentarer:

znogge sa...

Jag tycker det är ganska så befriande att inse att ingen är perfekt och ingen behöver vara det heller :D

Mösstanten sa...

Det kan vara välgörande att läsa en sådan bok. Men det gäller väl att hitta balansen. Att vara snäll mot sig själv men inte för snäll.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag tillhör absolut till de operfekta :)

Mösstanten, snäll mot nästan alla, då mår en bra

Ama de casa sa...

Eftersom jag ÄR operfekt så har jag inget annat val än att våga vara det :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, bäst i längden att vara sig själv :)

Ylva sa...

Huu, jag gillar inte förändringar, men är ganska bra på att våga vara operfekt.

Mrs Calloway sa...

en får väl försöka vara så perfekt att en själv är nöjd. det kanske inte alltid är frågan om att imponera på andra. att leva upp till sina egna förväntningar är värre än att leva upp till andras

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, ofrivilliga förändringar kan vara jobbiga.

Mrs Calloway, leva upp till andras förväntningar funkar aldrig.

KajsaLisa sa...

För omväxlings skull en självhjälpsbok som verkar ha ett budskap

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, jag har inte så många att jämföra med, men visst säger hon en hel del kloka saker.