Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

19 mars 2019

gillar du katter, åk till Japan

Fantastisk dokumentär, se: HÄR.
Helt otroligt! "En resa in i den unika, ofta bisarra japanska kattkulturen. I Japan är katten symbol för lycka och framgång. Men i många lägenheter är det förbud mot husdjur. I stället får man träffa katter på andra ställen. YouTube-personligheten Chris Broad låter oss ta del av många ovanliga kattcentrerade aktiviteter så som katternas kaféer, barer med katter, tempel, ja till och med hela öar med katter. Det finns tåg dekorerade med katter och i vartenda skyltfönster ser man den vinkande prydnadskatten Maneki Neko."
En hel bokaffär med bara kattböcker.

10 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag vill jättegärna åka till Japan och eftersom jag dessutom älskar katter så fick jag ännu en anledning att åka dit :-D

Hanneles bokparadis sa...

Ama, det finns hur många anledningar som helst :)

Mia Eggimann sa...

Haha jag får väl åka dit då.

Hanneles bokparadis sa...

Marie, du kan titta på dokumentären, länk här.

Znogge sa...

Visst är det väldigt speciellt! Men med tanke på att sonen är allergisk mot katter så avstod han dylika aktiviteter när han var i Japan.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, det förstår jag, men väldigt speciellt land.

Mrs Calloway sa...

Maneki Neko sitter som sagt överallt och vinkar. och katter finns det överallt. ibland vildkatter, men de har inga problem med maten. kattkaféer går väl an. värre är det med ugglekaféer. där var det svårt att gå in. det kändes så fel. det finns 11 kattöar i Japan, men inte ens min kattfrälste herr son har besökt någon av dem. tror det räcker med att läsa om och se film. tack för tipset om filmen!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag hade ingen aning om detta!

KajsaLisa sa...

Mjaupaner :)

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, en lär sig nytt hela tiden :)