Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

22 mars 2019

Nattvagnen av Patrik Centerwall

Skymningssång av Patrik Centerwall innehåller sjutton noveller, en berättelse om vad som smugglas till Sveriges fjärde största ö Hisingen när den varit isolerad från fastlandet i över tjugo år. Men jag valde Nattvagnen som berättar om en man som på natten kliver in i en gammal spårvagn som står stilla med öppna dörrar. Mannen gillar de gamla spårvagnarna och blir nostalgisk och somnar. Han vaknar när konduktören frågar om han har biljett.

   ""Så ska du följa med ändå?
   Jag tittade upp och konduktören stod vänd mot mig. Han höll upp stämpeln. Det kändes självklart att jag gå bort till honom och låta honom stämpla min biljett.
   För det var lika bra att följa med på resan. Jag hade inget som höll kvar mig här. Tillfälliga boenden, tillfälliga jobb och tillfälliga jobb var inte tillräckligt. Det skulle vara skönt att få vila." (sid 65)

Novell IV hos Ugglan:
10. Läs en novell där någon reser med tåg/spårvagn.

6 kommentarer:

Znogge sa...

Den låter intressant och författarens namn är bekant.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, det gäller att åka med rätt spårvagn.

Mösstanten sa...

Det verkar kunna bli en lång spårvagnsfesa.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, det kan det bli...

Christina Karlsson sa...

Vad spännande! Att bara åka med sådär...

Hanneles bokparadis sa...

Christina Karlsson, men en får se upp vilken spårvagn man hoppar på...