Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 juni 2019

Humoreller

"I morse kröp en orm in i mitt hönshus och tog livet av sex bland sju unghönor; han hypnotiserade dem först och sen högg han till när de stod där hjälplösa. Den sjunde unghönan var en sån där fransk med fjädrar som faller ned i ögonen och det var det som gjorde att hon klarade biffen med hypnotisören, hon bara flög på så mycket hon kunde se av honom och hackade honom i småbitar." (sid 308)
Humoreller : noveller med humor och skratt från radions P1 av 40-tal författare och från olika delar av världen förklarar: "Skrattet är ursprungligt och allmänmänskligt, medan humorn är mer kulturbunden, vilket gör att vi skrattar åt olika saker." En utgallrad biblioteksbok. Jag har läst Den sjunde hönan av Saki (H. H. Munro, född i Burma) som berättar om män på tåget som berättar historier för varandra på väg till jobbet. Det har nästan blivit en tävling att bli en riktig storljugare. Blenkinthrope beklagar att det händer inget märkligt eller ovanligt. Hans vän Gorworth råder honom att bre på och överdriva lite, hitta på något. Men olämpligt att berätta münchhauseniader då man har sorg. Inte ens om det är sant.


Novell IV hos Ugglan:
39. Läs en novell av en asiatisk författare.

6 kommentarer:

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Du kommer ofta med boktips jag helt missat :). Lite kul för det finns uppenbart skatter man kan behöva få upp ögonen för :)

Hanneles bokparadis sa...

Det finns böcker för alla smaker :)

KajsaLisa sa...

Humoreller, gillar ordet :)

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, fyndigt :)

Ugglanoboken sa...

Humoreller :-)

Hanneles bokparadis sa...

Helena, riktigt bra ord :)