Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 juli 2019

Allt handlar inte om dig av Nina Wähä

"Vi träffades för exakt fyra månader sedan och vi låg med varandra redan första natten, fyra timmar efter att vi skakat hand för första gången. Det finns dom som säger att man kan spå ett förhållande helt utifrån första gången man ligger med varandra. Vår första gång tillsammans var hemsk. Hemsk såtillvida att vi inte möttes en endaste gång. Det var som att vi hela tiden gick om varann. Så har de här fyra månaderna varit. Och nu är vi i Göteborg. Vad ska vi göra här och varför ska vi göra det tillsammans?" (sid 83)
Allt handlar inte om dig av Nina Wähä innehåller sju noveller utgivna under Göteborgs Filmfestival 2008, mellan olika tidsperioder och "fabulerar fritt runt välkända historiska personer vars öden knyts ihop med mer samtida, kända såväl som okända, karaktärer. Politik, poesi, kärlek, saknad, sorg, glädje, humor, hängivenhet och galenskap - allt får plats i dessa sju fantasieggande och tonsäkra noveller."

7 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

låter intressant. håller just på att läsa hennes Testamente

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, Testamente är intressant om en lite annorlunda familj.

Mösstanten sa...

Hennes Testamente finns i min lista. Tydligen skriverhon bra noveller.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, denna råkade jag hitta på biblioteket.

Hanna sa...

Inte läst Wähä än. Ska en börja med novellerna eller Testamentet?

Paula sa...

Jag kanske vill läsa hennes noveller när jag smält Testamente som jag avslutade härom dagen. Ett myller av både personer och händelser och ord är min sammanfattning

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, intressant läsning, lite annorlunda.

Paula, kanske lite för mycket personer för min smak, skönt med personregister i början.