Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 juli 2019

Friday night dinner - på riktigt

Intressant om "det ultraortodoxa Haredim i Israel, ett av de mest privata och stängda judiska samhällena. Där avvisar man i hög grad den moderna sekulära världen, och könsrollerna är tydligt definierade. Med hjälp av en lokal rabbin lyckas Kate få till tre olika möten, bland annat med en kvinnogrupp som stöttar kvinnor som lämnat samhället eller blivit utsatta för hustrumisshandel. Men hon träffar också en kvinna som är lycklig med sin stora familj. Bilden av det slutna samhället framträder brokig och ibland motsägelsefull." Se: HÄR.

4 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Intressant och många gånger obegripligt om slutna samhällen. Tänker även på amish och olika typer av sekter.

Hanneles bokparadis sa...

Freja, intressant att få lära sig mer - detta kanske inte är någon sekt, de som inte vill vara med har rätt att gå.

BP sa...

Tänkte också på amish här.
Kan säga att vi var på semester i Israel i tre veckor för några år sedan. Har bara positivt att säga om landet - fantastiskt trevliga människor, gästvänliga och hjälpsamma. En av våra bästa semestrar ever!

I Jerusalem var det kanske mera "allvar" - män med skruvlockar och kvinnor som var klädda i svart.

Älskar Israel och israelerna.

Hanneles bokparadis sa...

BP, wow, vilken upplevelse! Jag förstår dig, intressant land, jag vill lära mig mer, titta på programmet!