Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

26 september 2019

Sambo på försök av Beth O'Leary

   "Kommer hon att dö?
    Det är knepigt. Folk har svårt att förstå att det inte handlar om huruvida hon är på väg att dö - palliativ vård är inte bara ett ställe där man långsamt glider bort. Det är fler som lever och lämnar än som dör på våra avdelningar. Det handlar om att ha det bekvämt under tiden man går igenom något oundvikligt och smärtsamt. Att göra svåra stunder lättare." (sid 30)
Sambo på försök (The Flatshare  2019) av Beth O'Leary berättar om Leon som jobbar natt på sjukhus och behöver pengar, Tiffy behöver ett billigt boende snabbt. De delar lägenhet utan utan att ha träffats. De har väldigt olika inredningssmak och Tiffy fyller snabbt den lilla lägenheten med sina saker. De skriver små lappar till varandra. En mysig bladvändare.

"Jag älskar den här jackan. Jag har sytt den av en gigantisk balklänning som jag hittade i en välgörenhetsbutik - jag sprättade upp den helt och använde tyget från scratch, men lämnade kvar alla utsmyckningar där de satt, så nu har jag lila paljetter och broderier på högra exeln och ner längs ryggen och under tuttarna." (sid 34)

3 kommentarer:

Znogge sa...

Den har jag hört om tidigare men inte läst den själv.

Mösstanten sa...

Blir det kanske kärlek också?

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, ganska rolig berättelse i London-miljön, praktisk udda lösning.

Mösstanten, spoila är förbjudet...tipsar bara.