Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

10 december 2019

Himmel över Berlin av Peter Handke i svtPlay

Himmel över Berlin (Der Himmel über Berlin), västtysk-fransk långfilm från 1987. "De båda änglarna Damiel och Cassiel går osynliga omkring och lyssnar på berlinarnas tankar. Trots att änglar enbart ska vara betraktare, och inte interagera fysiskt med människornas värld, förälskar sig Damiel i en livs levande cirkusartist. Han funderar nu på att ge upp sin status som ängel och bli människa, det vill säga dödlig." Regi. Wim Wenders. I rollerna: Bruno Ganz, Otto Sander, Solveig Dommartin, Peter Falk. Se: HÄR.

5 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Borde man kanske se. Men nu har vi börjat titta på The Crown, äntligen. Utgår från att du kan hela den serien utantill???

Christina Karlsson sa...

Låter intressant. Har ännu inte läst Peter Handke...men det kanske blir tillfälle nu i juldagarna och film kan ju vara en bra ingång.
Må gott!

Znogge sa...

Ett bra sätt att ta sig an Handke.

Mösstanten sa...

Den har jag sett en gång i tiden men blev inte överförtjust.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, vi har inte fiber, bara svt, räcker långt.

Christina, jag väntar böcker på biblioteket.

Znogge, intressant film.

Mösstanten, stillsam svartvit film, helt i min smak.