Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

26 oktober 2020

sushi och ny akademiledamot

"I ryggsäcken hade jag packat sovsäck och liggunderlag, jag hade till och med tagit med mig ett litet gasolkök och konserver för den händelse det inte skulle finnas någonting ätbart kvar i huset. Fördelen med att gå var i alla fall att jag på nära håll kunde se alla dessa nya skrytvillor som Johannes funnit så förhatliga." (sid 10)
Stormen : en berättelse (2017) av Steve Sem-Sandberg är en skildring av en ö igenvuxen av berättelser och myter, om hatet som ärvts i generationer och om en kärlek som övervinner allt. Innanöarna i Norge, 1995. Andreas går igenom kvarlåtenskapen efter sin fosterfar. Bland bråten gömmer sig berättelser om öns förflutna: om statsrådet i Quislings regering som lät ön bli en koloni för medellösa barn; om föräldrarna som försvann under oklara omständigheter, och om systern Minna som lämnat honom ensam med en skuld som inte går att sona.

13 kommentarer:

Mösstanten sa...

Stormen vill jag läsa. Jag har bara läst en bok av Steve Sem-Sandberg, De fattiga i Łódź. Enda felet med den är att staden är så svår att stava. Det var en helt fantastiskt bra bok. Så, som sagt Stormen vill jag också läsa.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, riktigt trevlig läsning utan spänning.

femfemman sa...

Läser du en bok om dagen? Förstår bara inte hur du kan ha ett eller flera tips varje dag. Imponerad!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, läser ojämnt, ibland färre, ibland flyter det på.

Znogge sa...

Tack för tipset. Ny för mig men jag gör en notering. Nu är det ju läslov!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Steve Sem-Sandberg är riktigt läsvärd.

Ama de casa sa...

Nu blev jag väldigt sugen på sushi... :-D

Klimakteriehäxan sa...

Har nån av hans böcker oläst i hyllan.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, visst är sushi gott :)

Klimakteriehäxan, toppen, jag ”samlar” på akademieledamöter

Joelinda sa...

Tycker de nya ledamöterna låter som vettiga människor - och det lilla jag har läst har jag tyckt om. Ditt tips låter som en fin bok!

Hanneles bokparadis sa...

Joelinda, kan tänka mig att läsa mer av Steve Sem-Sandberg.

Geddfish ♥ sa...

Nu såg jag bara sushin, smask!

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ du kan KLICKA bilden större!