Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

31 juli 2021

Sötsaker från Haga #149


Zoega har gott kaffe, förpackningarna ännu bättre. Västkusten är favoriten, men Fikastund är också fin, passar som bokmärke till Sötsaker från Haga av Eija Niskakari, Bill Mason som innehåller söta bakverk - mest kakor och tårtor - som presenteras tillsammans med fantastiska miljöbilder från just Haga, som är en gammal och genuin stadsdel i Göteborg.

Boken innehåller ca 30 recept på olika sorters läckerheter som tårtor, biskvier, brownies, bullar, maränger, pajer och marmelader. Recepten till bakverken är av olika svårighetsgrad, varje bakverk illustreras med vackra och aptitretande bilder som får det att vattnas i munnen. Fina inbjudande och pittoreska miljöbilder från det kulturrika Haga.

Kanske även Gerd, BP och Klimakteriehäxan har bokmärken.

10 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Igenkänning på både Zoega´s kaffe och Haga i Göteborg.
Trevlig lördag!

Znogge sa...

Vilken trevlig bok! Självklart ska det vara Zoegas kaffe :D

Ama de casa sa...

Vilka jättefina förpackningar! :-)

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish, trevligt, ha en fin dag!

Znogge, vi gillar även värmländskt kaffe ☕️☕️

Ama, perfekta bokmärken! 🙂

Christina Karlsson sa...

Zoegas är bästa kaffet...jag gillar förpackningen till årets sommarutgåva, limited edition - de har dock varit slutsålda den senaste tiden, har inte tänkt på att använda dem till bokmärke. Just nu ska jag ta en kopp av det traditionella gröna skånerosten. Må gott!

Hanneles bokparadis sa...

Christina, vi varierar med olika kaffe, men värmländskt är gott, ett av barnbarnen heter Karisma, det omslaget har jag också sparat ❤️

BP sa...

Snacka om perfekt återvinning av kaffepaket, smart:-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, snyggt bokmärke till Göteborgsboken 🙂

Lena i Wales sa...

Haga, älskar Haga. Väldigt "tillrättalagt" och turistiskt idag, men fortfarande i mitt hjärta. Minns Haga från mitten av 70-talet, många festminnen från den tiden.
Skön söndag!

Hanneles bokparadis sa...

Lena i Wales, tänker inte så, Haga är bostadsområde med trevliga affärer, kaféer och lunchställen. Min vän bodde på Skolgatan på 1970-talet, toa i svalen, kakelugn, mysigt, trevliga fester.