Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 september 2021

mat-nostalgi under femtio år #155


Åt pizza med barnbarnet, kvittot stoppade jag i boken Matnostalgi, vid den klassiska efterrätten Päron med After Eight från 1970-talet, jag älskar att läsa gamla kokböcker. Boken Matnostalgi 1970-2010 av Joanna Drevinger är blandning av vardagsmat, restaurangvanor, favoritviner och annat intressant. Även historiska händelser under femtio år; 11 september 2001 World Trade center i New York rasar efter att två kapade flygplan flugit in i dem.

Kanske även Gerd, BP och Klimakteriehäxan har bokmärken.

11 kommentarer:

femfemman sa...

Låter som en väldigt läsvärd bok.
Skulle gärna velat ha kvar min mammas kokbok; Prinsessornas kokbok. Tyvärr försvann den när man röjde efter hennes bortgång.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, jag har fått min mors Prinsessojen keittokirja, på finska, lätt att hitta gamla kokböcker på loppis och antikvariat.

Geddfish ♥ sa...

Jag har ägt flera gamla kokböcker men lämnat över dem till döttrarna. Visst är det intressant och jag har några kvar. Kvittot var utmärkt bokmärke!

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ ungdomarna letar ju efter recept på nätet, men äldre kokböcker är nästan som historieböcker över seder och bruk.

Klimakteriehäxan sa...

Jättefin bild i headern!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, i har haft +24˚C hela veckan, svettigt 🙂

Veiken sa...

Jag har några riktigt gamla kokböcker i en låda. Där får dom ligga!
Ett jättefint bokmärke med en Spisa Ribbtallrik på.

znogge sa...

Matnostalgi är intressant och roligt! Vi lagar fortfarande en del klassiska rätter :D

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, Stig Lindbergs tallrik är på bokens omslag.

Znogge, rena historieböcker, vissa rätter duger fortfarande 🙂

Susjos sa...

Ja, den här dagen för 20 år sedan minns man...
Ha en fin kväll!

Hanneles bokparadis sa...

Susjos, man minns precis vad man gjorde då...