Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 november 2021

Hata Jane Austen! i svtPlay

Chick lit, bara för kvinnor? Kanske är det därför han har hatat Jane Austen ända sedan skolan. Måste undersökas. Matskribenten Giles Coren klär sig i 1800-talskostym och ger sig ut på jakt med glimten i ögat, för att låta sig övertygas om motsatsen. Kan han överge sin stolthet och fördom? Se i svtPlay: HÄR.

5 kommentarer:

Sara Pepparkaka sa...

Det tipset tackar jag för!

Mösstanten sa...

Tack för tipset? Men Jane Austen är väl ändå inte chic lit? Fast förstås, det är kanske hans värsta fördom som han blir botad från i tv-programmet?

Hanneles bokparadis sa...

Sara, riktigt intressant.

Mösstanten, du kommer att förstå om du ser programmet... många uppfattar Austen som chick lit, flera genrer blir missförstådda, bra att lära sig mer.

Znogge sa...

Intressant minst sagt men Jane Austen är inte chic lit. Intresset för Austen finns i alla fall ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, se programmet, intressant och lärorikt 🙂