Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

10 februari 2022

dålig bok - helgfråga

Pass, läser inga dåliga böcker... jag hittar ofta något intressant och lärorikt i flesta böcker. Säger någon "dålig bok", måste jag ta reda på det själv (min universitetslärare 2012 pratade inte vackert om Stephen King - fast hälften av bokbloggare läser och skriver om honom).
Jag har ingen åsikt om en bok eller författare förrän jag läst den. Samma gäller musik och mat, man får försöka vara öppen och lära sig, lyssna, smaka och testa. Alla böcker läser jag ju inte till slut, läser många olika genrer. Olika perioder i livet läser man olika sorters böcker. Smaken är olika, smaken förändras. Bra böcker vill man läsa om. En bok kan också bara vara tidsfördriv.

Vilken bok som var så dålig att du inte kan rekommendera den?
undrar: Mia i Helgfrågan.

12 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Klart man måste ha provläst fär att tycka något om en bok! Och smaken, den är som vi vet väldigt delad.

Mia Eggimann sa...

Jag har självklart läst boken jag uttalar mig om men jag brukar skriva att den inte passar mig. Fast Åsas bok var tråkigt enligt mitt tycke,

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, tyckare finns med åsikter utan att ha läst.

Mia, finns massor med böcker som inte passar för tillfället, ibland blir boken bättre med åren... eller tvärtom.

femfemman sa...

Böckerna får inte vars för babbliga. Vill ha tempo! Men de böcker som inte har det, de kan ju vara bra för någon annan.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, ofta tilltalas jag av Slow Reading

znogge sa...

Självklart måste man testa först innan man uttalar sig negativt om något och det gäller även böcker. Många tycker mycket om Lucinda Rileys böcker. Jag kämpade mig igenom en och sedan fick det räcka. Dock är det alltid en smaksak så jag skulle dra mig för att avråda någon från att läsa en bok. Alla tycker vi olika om många saker vilket jag tycker är befriande!

FrökenChristina sa...

Jag brukar tänka samma ibland men vissa böcker kan jag känna mig störd av. De brukar jag inte rekommendera.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, mycket smaksak vad man gillar och inte gillar, det finns verkligen böcker för alla smaker!

Fröken Christina, sällan jag rekommenderar, men tipsar gärna.

Mrs Calloway sa...

jag kan ogilla och berätta det om någon undrar och tala om vad det är jag ogillar. men jag kan inte bestämma åt någon annan om en bok är bra eller dålig.och så klart läser jag böckerna innan jag bestämmer vad jag tycker. något annat vore ohederligt

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, ibland när jag berättar om en bok jag gillar, så känns det tråkigt om nån dissar den

Åsa sa...

Jo visst. Men man har rätt att ogilla vissa böcker, inget "dåligt" i det utan tvärtom. Man kan ha nåt att lära av böcker man ogillar också, lika väl som man kan lära något av personer som har helt andra åsikter än en själv. Allt är inte svart och vitt.

Hanneles bokparadis sa...

Åsa, visst kan man lära sig mycket, intressant att läsa andras åsikter också.