Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

09 februari 2022

Ögonvittnet av Graham Greene i svt

Ögonvittnet (The Lost Illusion 1948) av Graham Greene, En dramathriller om den unge diplomatsonen Philippe som bor på en ambassad i London och tillbringar dagarna tillsammans med föräldrarnas butler Baines. Philippe beundrar Baines som berättar den ena historien efter den andra för pojken om vilka äventyr han varit med om. En dag råkar Philippe bevittna en dramatisk händelse och han är nu övertygad om att han måste göra allt för att skydda Baines från att hamna i knipa. I rollerna: Bobby Henrey, Ralph Richardson, Michèle Morgan m.fl. Se: HÄR.

5 kommentarer:

Mösstanten sa...

Tack för tipset! Jag tror att min manicks vill se den.

Mösstanten sa...

Nä hu kan det bli så där? Min man förstås!

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag tror att du också kommer att gilla den.

Ama de casa sa...

Jag kom att tänka på captain Baines i Onedinlinjen. Han var kanske butler innan han blev kapten? Haha! Jag tror nog inte det va :-) En av skutorna från Onedinlinjen (huvudskeppet, tror jag) ligger här i hamnen i Torrevieja.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, Onedinlinjen såg jag inte så mycket, jag levde utan tv hela 1970-talet 🙂