Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen

27 maj 2022

förberedelser - fem en fredag

fyndade Harry Potter-filmer på loppis för 10 kr, tänkte komma in i stämningen innan jag ska resa med barnbarn i juni och besöka Harry Potter Museum, vi ska även se musikalen Lejonkungen i London och en hel del annat.

    1 När var du senast helt offline? bio före jul, på ett flygplan för ett par år sedan, har mobilen alltid i fickan för barn, och de stora barnbarnen ringer och vill göra saker tillsammans efter skolan. Det tycker jag är trevligt ❤️
    2 Vad skulle du klä ut dig till vid en maskerad? varit vampyr på en löptävling, vann biobiljetter för det.
    3 Vilka två val behövde du senast välja mellan? ska fråga barnbarnen som ska sova här.
    4 Vad gjorde du senast i skogen? promenerade, det blev 19 km den dagen.
    5 Vilken aktivitet gör du helst ensam? oftast promenerar jag ensam, är långsam, fast nu vill sonen följa med på vandringsresa till Cornwall 🇬🇧
          Gott och blandat - Fem en fredag hos: ElisaMatilda.

24 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det blir väl roligt, och full rulle förstås, att åka med barnbarnen till London och se musikal. För jag antar att det inte är filmerna ni ska se.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, musikal The Lion King i London, barnbarnen kan historian och de kan engelska, det blir British Museum och allt annat som hör till, och där man gjort Harry Potter-filmerna.

Karoleen sa...

Åter som en härlig förberedelse för er resa! Trevlig att fynda också såklart, allt behöver ju inte vara nytt. Ha en fin dag.

Hanneles bokparadis sa...

Karoleen, ska se någon gammal Harry Potter-film innan vi ska till Harry Potter-Museum, det var för länge sedan jag såg dem, önskar detsamma.

Mrs Calloway sa...

det har du rätt i. jag promenerar helst ensam. jag vill inte att någon ska vänta på mig. men häromdagen var det en gammal bekant till mig som sade att jag gick så fort. allt är relativt, tänkte jag

Znogge sa...

Så härligt att ha resan att se fram emot. Lejonkungen såg vi när vi var i London senast. Så bra!

Geddfish ♥ sa...

Du har ju barn och barnbarn på närmare håll och kan hitta på så mycket mer och välja. Det är skillnad att bo själv, men visst, vi hittar på då vi träffs.

Bokdamen sa...

Jag gör en hel del på egen hand, bland annat promenader, det går alldeles utmärkt;)

Ama de casa sa...

Just det... Offline är man ju på flygplan, så det var ju inte så länge sen för min del. Två långflygningar (en på 13 timmar och en på 8...) men jag överlevde det också :-D

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, ibland stannar jag och fotar, det kan också vara irriterande för andra...

Znogge, det var för länge sedan jag såg en musikal.

Geddfish ♥ jo, barnbarn på promenadavstånd, och de större tar bussen själva nu, kul att träffas alldeles vardaglig.

Kina sa...

Vad härligt att åka iväg med barnbarnen på resa, och till London speciellt. Hur gamla är dom? Och vandringsresan till Cornwall låter också väldigt kul! Och med sonen! Ha en trevlig helg!

Klimakteriehäxan sa...

Blir lika avis varje gång du droppar nån liten detalj om den kommande trippen till London ...

Hanneles bokparadis sa...

Kina, kul att sonen intresserad av att resa med mig. Barnbarnen har vuxit under pandemiåren, är nu elva och tretton, den äldsta längre än jag...

Klimakteriehäxan, inget hindrar väl dig att åka till London... 🇬🇧

Violen sa...

Vandringsresa låter spännande! Då är det ju bra att träna upp sig med ordentliga skogspromenader inför strapatserna (för det är väl alltid strapatser på en sådan resa).
Trevlig helg!

femfemman sa...

Vi hade vandringsresa till Cornwall inbokad till sommaren 2020. Ett virus kom emellan.
I år passar inte resan tidsmässigt. Kanske nästa år, om man hänger med så långt.

Hanneles bokparadis sa...

Violen, man kan ju välja små eller stora strapatser.

Anna-Lena, mångas resor har blivit inställda...

BP sa...

Två kompisar till mig har varit på Harry Potter Museum i London. Barnen var 6, 9 respektive 14 och 16 vid tillfället. Alla njöt som bara den och kom därifrån många tusenlappar fattigare - souvenirer du vet;-)
Svarade på fråga 1 precis som du.

Hanneles bokparadis sa...

BP, mina barnbarn börjar bli för gamla för dessa souvenirer 🙂

Susjos sa...

Härligt med en resa till London, jag får vänta till september, ser fram emot det, det blir både ABBA-avatarerna och en musikal vet jag att väninnan bokat, tror det var Moulin Rouge.
Ha en fin helg!

Hanneles bokparadis sa...

Susjos, wow, det blir nog häftigt!

Hannas krypin sa...

Åh, Lejonkungen hade jag gärna sett med faktiskt. Wow, 19 kilometer, bra jobbat. Det blev en rejäl promenad. Mysigt att barn och barnbarn vill hitta på saker. Jag är själv dålig på att spendera tid med mina föräldrar.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, det blev inte allt på en gång, några kilometer före frukost, småregnigt, kvällspromenad, en bra dag. Vi har trevligt ihop ❤️

Paula Merio sa...

Gå två mil är nog snudd på om jag fixar, inte med ryggsäck iaf. Då räcker en mil i terräng gott och väl,. Du är duktig

Hanneles bokparadis sa...

Paula, jag gillar verkligen inte att gå långt med tung packning, jag måste röra på mig för hälsan och för att orka med barnbarnen ❤️