Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

04 maj 2022

Patrick Melrose av Edward St Aubyn i svtPlay

ett par dagar kvar i svt, se: HÄR.
1967. Södra Frankrike. Den unge Patrick lider fruktansvärt av faderns kränkningar. Han längtar efter att hans mamma ska erbjuda honom någon form av beskydd. Men hon har sedan länge försvunnit in i alkoholens dimma.

2005. Under moderns begravning kämpar Patrick med traumatiska minnen från barndomen. Han försöker lägga det förflutna bakom sig men frågar sig samtidigt om ett liv utan föräldrar kommer att innebära den befrielse han så länge längtat efter. Baserad på Edward St Aubyns uppmärksammade roman. I rollerna: Benedict Cumberbatch, Jennifer Jason Leigh, Hugo Weaving, Sebastian Maltz m.fl.

2 kommentarer:

znogge sa...

Tack för tipset. Den låter sevärd och intressant.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, tungt och intressant, ska se färdigt de sista delarna.