Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 november 2022

De tunna gudarna av Aris Fioretos

De tunna gudarna (2022) av Aris Fioretos är är en roman om längtan och sårbarhet, nerver och elektricitet. Ache Middler - rockmusiker i exil, dålig hälsa - får post från kvinnan han tillbringade en natt med för tolv år sedan. Det är andra gången hon skriver om barnet hon fick. Det blir tjugo brev till en okänd dotter, om vad han gjort och inte borde ha gjort i livet. De stolta drömmarna. Tjugo kapitel i boken.
Är ensamhet priset för oberoende? Hur lever man med ett förflutet som inte går över? Handlingen för från ett inbillat Alaska till downtown New York, från Thatchers London och Berlin efter 9/11 till Europas sydöstliga rand.

   "Färden tog hela dagen. Vi besökte skivaffärer i midtown, bläddrade i klibbiga magasin vid Times Square och drack på barerna norr om Lincoln Center. Vid 96th Street stannade vi till och med framför en butik som sålde utrustning - till poliser, brandmän, park rangers - och debatterade om vi borde klä upp oss inför den stundande ceremonin. Innan vi fortsatte delade vi en bytta popcorn i foajén till Thalia.
   Då vi nådde teatern var det mörkt.
" (sid 123)

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Har funderat på att läsa den här boken. Mary var ju så bra.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstante, en intressant bladvändare

Znogge sa...

Tack för tipset. Den låter läsvärd och intressant.

Anki sa...

Ganska intressant!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, vill läsa mer av Aris Fioretos.

Anki, absolut läsvärd bok.

wiolettan sa...


En bok helt i min smak.
Trevlig torsdag.

Hanneles bokparadis sa...

Wiolettan, riktigt fin läsvärd bok.