Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 januari 2023

Hundår av Ericka Waller - smakbit

Hundår av Ericka Waller är en charmig brittisk roman med svärta. En inspirerande berättelse om hur tre främlingars vägar korsas, och om hundars förmåga att locka fram det bästa hos oss när livet ger oss citroner.
George som är arg på världen. Hans fru har dött, och det enda han vill nu är att få sitta i sin fåtölj och lyssna på cricketen i bara underkläderna. Det sista han behöver är att hans tårtbakande granne Betty försöker rädda honom. Och så är det ju hunden, en larvig liten taxvalp vid namn Poppy. George vill inte ha en hund - han vill slåss.
Dan är en terapeut med tvångssyndrom som är duktig på att hjälpa andra människor, men mindre bra på att ta hand om sig själv. Hans mest meningsfulla relation hittills är den med labradoren Fitz. Men så kommer en terapisession som förändrar hans liv.
Lizzie bor på ett kvinnohärbärge med sonen Lenny. Hennes kropp är täckt av ärr och hon har helt skärmat av sig från omgivningen. Men när hon tvingas rasta härbärgets knubbiga terrier, Maud, glimtar ett nytt liv.

"George. Han har inte varit ute på något sedan begravningen och byxorna sitter snävare än han skulle önska. Doktorn kommer att tjata på honom om diabetesen igen. Han kommer bli tvungen att motionera. Ellen brukade dra med honom runt i butikerna varje vecka. Ibland lyckades hon till och med övertala honom att gå en promenad på kullen vid havet. Han följde bara med om hon gjorde en riktig cricketpicknick, från grunden." (sid 92) Flera smakbitar: HÄR.

14 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

får kanske läsa Hundår. tack för smakebiten!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, riktigt fin debut.

Monika sa...

Tycker jag känner igen både författare och titel, men läst den har jag inte.

Lyrans Noblesser sa...

Låter som en mysig bok :)

znogge sa...

Tack för smakbiten. Boken har jag läst och tyckte mycket om den. Helt klart en lovande debut.

Hanneles bokparadis sa...

Monika, författarens debut

Lyran, en riktigt fin bok.

Znogge, passande bok för dig.

enligt O sa...

Låter som en trevlig bok. Tack för smakbiten!

Bokdamen sa...

Låter som det kan vara en charmig bok, tack för smakbiten!

Paula sa...

Är ju inte så förtjust i feelgood-genren, som jag tycker smakbiten antyder, men, jag älskar att läsa om hundar och deras liv med oss människor. så kanske skulle den här smaka i allafall. Tack för smakbit

femfemman sa...

Trevlig text att läsa. Tack för tips!

Åsa sa...

Verkar som en fin bok, hundar är verkligen humörhöjare. Tack för smakbiten.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, tror att du skulle gilla denna.

Cinnamon sa...

Tack för smakbiten! Får kolla upp den.

Hanneles bokparadis sa...

Cinnamon, en läsvärd fin bok.