Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

18 juli 2023

boktriss E

Bokstaven är: E
Författare: Nämn en författare på bokstaven det får vara för eller efternamn: Enid Blyton har roat många barn i generationer. Hon hade det tufft som en skapande kvinna, de flesta har fått sluta att skriva i hennes situation, eller att inte skaffa familj.

Boktitel: En boktitel där boken ska börja på måndagens bokstav:
En hel roman utan bokstaven E, som ändå är den vanligaste bokstaven i engelskan. Som att lägga Alfabet med dåliga brickor? Kul och tokig utmaning. Ernest Vincent Wright skrev Gadsby 1939 och den kan man läsa exempelvis HÄR.

Bokomslag:  
Händelserna i Skrivet i eld av Samuel Beckett är lagda utanför Skottlands västkust.

Boktriss hos: Mia.

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Fast hos Mia är det F som är veckans bokstav???? Nåja, du fick i alla fall med din kära Enid.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, missade E, bokstaven F har du här nedan:

Mia Eggimann sa...

Eld finns på en hel del böcker men du får en med en fyr också det var toppenbra.

Znogge sa...

Enid Blytons böcker står sig verkligen i längden och har varit uppskattade av många.

femfemman sa...

Enid Blyton...ja, man borde kanske läsa en bok igen, och se om man fortfarande tycker att boken är bra.. B´Fick ju väldigt mycket kritik under en period, för sina vita goda och svart onda. Borde kollammo det stämmer.
När jag går in på din webbplats via hemmadatorn, så piper den förskräckt och jag får upp varningar. Genom jobbdatorn kommer jag inte in alls, brandväggen slår till. Undrar vad du har för "farligheter" gömda. God tisdag!

Hanneles bokparadis sa...

Mia, böcker med fyrar gillar jag!

Znogge, Enid Blyton har fått många unga att läsa.

Anna-Lena, de äldre Vi Fem översatt av Ingegerd Lindström är bra. I nyare översättningar av Kerstin Lennerthson är det engelska nertonat, ortsnamnen översatta till svenska, trist.

Åsa sa...

Se där, Enid förstås. :)

Hanneles bokparadis sa...

Åsa, Enid har skrivit många böcker 🙂