Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 juli 2023

Samtal med vänner av Sally Rooney

Samtal med vänner Dramaserie på Sally Rooneys roman.
Under sista sommarlovet på college träffar Frances och hennes bästa vän Bobbi den imponerande författaren Melissa. Bobbi blir snabbt förälskad i Melissa medan Frances oväntat dras till hennes man Nick. Sommaren före sista året på Trinity College träffar Frances och hennes bästa vän Bobbi den imponerande författaren Melissa. Bobbi blir snabbt förälskad i Melissa medan Frances oväntad dras till hennes man Nick.  I rollerna: Alison Oliver, Sasha Lane, Joe Alwyn, Jemima Kirke m fl. Se: HÄR.
Samtal med vänner är en roman om avundsjuka, klass, sex, politik, vänskap och kärlek i samtiden berättad med stor tonsäkerhet och värme. Frances är en skarp och distanserad student och praktikant hos en litterär agent i Dublin. Hennes bästa vän och före detta flickvän är den vackra och självupptagna Bobbi. Under en poesikväll träffar de fotografen Melissa och hennes skådespelande man Nick. Frances imponeras mot sin vilja av det äldre paret och det som börjar som en ironisk och oskyldig flirt med Nick leder snart till en djupare relation. Ett skådespel av skiftande lojaliteter och kärleksförbindelser byggs upp mellan de fyra och när relationerna med Nick, Frances olycklige far och Bobbi börjar skaka får Frances allt svårare att behålla sin kyliga distans.


Normala människor Irländsk dramaserie
berättar om Connell och Marianne som växer upp i samma småstad. Han är en populär fotbollskille, hon rik men ensam. De börjar prata, snart ligger de med varandra, kort därefter gör de slut. Så fortsätter det, hela vägen till universitetet i Dublin, där rollerna plötsligt är omvända. Se: HÄR.

5 kommentarer:

Mösstanten sa...

Normala människor har jag i läslistan. Får fundera på om jag ska se tv-serien istället eller hur jag ska göra.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, fina sevärda serier.

znogge sa...

"Normala människor" väntar hemma. Den ser jag fram emot.

femfemman sa...

Normala människor har jag både sett och läst. Lite väl magstarkt för morsltanten, men ändå fängslande. Bra med korta avsnitt att kolla via datorn. Får göra det samma med Samtslsserien.Kolla via datorn. Skulle aldrig få med maken att kolla på drn typen av film-berättelse.
Ha en bra måndag!

Hanneles bokparadis sa...

serierna olika, sevärda, irländskt, Dublin, universitetetsvärlden