Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

22 november 2023

bra covers - kultur

Nattens fågel och den nya dagen : essäer om Gustav Mahlers symfonier
(2014) av Carl-Johan Malmberg.  Lycklig den som hittar fram till Gustav Mahlers musik tidigt i livet. Den kan bli en följeslagare av trofastaste slag. Lycklig också den som hittar fram till Mahlers musik senare, skriver Malmberg. Carl-Johan Malmberg, har undervisat i filmvetenskap vid Stockholms universitet, i konstens teori och idéhistoria vid Kungliga Konsthögskolan.
Jag är en novis som håller på att lära mig.

Serien I vår herres hage har maken och jag tyckt mycket om, den gamla har vi inte sett, har en gammal dvd. Efteråt kommer jag säkert på flera svar.

Vilka kulturella covers tycker du är minst lika bra som originalet?
undrar Enligt O i: veckans Kulturfråga.

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

"I vår herres hage" var ljuvlig i all sin enkelhet, men den gamla versionen har inte jag heller sett så jag kan inte jämföra.

Znogge sa...

"I vår herres hage" tycker jag mycket om. Dock föredrar jag helt klart den gamla versionen, kanske för att jag såg den först. Är liksom originalet för mig och jag gillar skådespelarna.
Mahlers symfonier tycker jag är ganska så tunga så då väljer jag hellre något annat.

Hanneles bokparadis sa...

vill lära mig mer om musik, och fina brittiska serier mår man bra av 🇬🇧

femfemman sa...

Gillar också " I vår Herres hage". Och har heller inte sett den äldre versionen... Kändes som om det tog slut i senaste säsongen... hoppas att jag har fel där.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, fin serie med olika karaktärer.

enligt O sa...

Hoppas att nästa säsong av I vår herres hage kommer snart!

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, väldigt trevligt med deras julspecial 🎄

Paraguay sa...

Tacksam för den värdefulla information du gav i ditt inlägg.