Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

28 augusti 2024

Bättre än på film av Lynn Painter

Bättre än på film (Better Than the Movies 2024) av Lynn Painter bosatt i Nebraska. Modernista.
Liz Buxbaum är en dagdrömmare och hopplös romantiker som ägnar kvällarna åt att nostalgiskt plöja igenom sin döda mammas gamla dvd-samling av kärleksfilmer. Men det är hennes sista år i high school, sistaårselevernas bal närmar sig och Liz har fortfarande ingen potentiell dejt som kan göra balen till ett oförglömligt, romantiskt ögonblick.
   Åtminstone inte förrän Michael, hennes före detta granne och barndomskärlek, oväntat flyttar tillbaka från Texas. Liz skyr inga medel för att fånga Michaels uppmärksamhet och tar till och med hjälp av Wes, den odrägliga grannkillen som inte har gjort annat än att plåga henne ända sedan de var barn.
Men medan de verkställer sin listiga plan inser hon till sin förfäran att hon trivs riktigt bra i Wes sällskap. Filmerna har lärt Liz att aldrig någonsin falla för den stygga pojkens charm, så hon kan inte förstå vad som händer. Är det möjligt att hon helt har missuppfattat vad kärlek handlar om? I översättning av Isabel Valencia.

För det var en massa folk i den oinredda källaren och de ropade och skrattade och pimplade ljummen öl. En liten grupp satt runt ett bord i hörnet och spelade tölp, vilket verkade vara ett spel som innefattade kortlek, alkohol och sporadiska tjut.
    Men jag brydde mig inte om något av det. Jag ville bara träffa Michael. Jag ville ha min ljuvliga återförening med honom, ögonblicket då min barndomsförälskelse fullbordades, och allt annat var bara bakgrundsljud. "Du kanske borde spänna av och försöka ha roligt." Wes tog fram sin telefon ur fickan, kollade sina meddelanden och stoppade ner den igen. "För visst vet du hur man gör?"
   "Självklart", sa jag
(sid 49)

5 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Den boken vill jag läsa. Tycker det låter som en typisk "Hanna-bok".

Mösstanten sa...

Kanske trevlig att läsa? Har aldrig hört talas om författaren tidigare men hon är visst bästsäljare.

Hanneles bokparadis sa...

Författarens debut.

Äventyret framtiden sa...

En rätt typisk så typisk kärlekshistoria, när man minst anar var kärleken finns så finns den. Tack för tipset!

Hanneles bokparadis sa...

Karin, lite osäker vad en typisk kärlekshistoria är.