Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 augusti 2013

Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig

Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig av Bodil Malmsten är hennes femte loggbok. Hon är både rolig och allvarlig. Malmsten funderar om man kan avstå från något man inte ens vet att man hade? Det är en fördel att vara svensk i Sverige; man behandlas med respekt och får särbehandling. Men de är inte de svenska männen som reser sig för äldre i tunnelbanan.
Bodil Malmsten skriver rappt och enkelt, man förstår. Många saker ventileras. Konsulter, konsulter, konsulter kostar massor med pengar. Malmstens eget förslag att anlita henne att hålla i språkkurser på finansdepartementet verkar lysande, i stället för externa dyra språkkonsulter. "I styrelserum och på ledande positioner är kvinnorna minoritet men på affischerna i tunnelbanan i överväldigande majoritet, unga retuscherade kvinnor med fuktiga ögon, marknadsmässiga munnar som sköten och photoshoppade kroppar", skriver Malmsten.

6 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

jag får kanske ta och läsa en loggbok...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, Bodil Malmsten är mycket trevlig och tankeväckande läsning.

Ingrid sa...

Mycket träffande iakttagelser och jag ska också ta och läsa den här boken!

Hannele sa...

Ingrid, Bodil har många träffande iakttagelser.

znogge sa...

Jag har inte läst något av av henne. Alla verkar lyriska men jag har inte kommit till skott. Läste förresten ut Helioskatastrofen och det var en synnerligen märklig bok! Vad tyckte du?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Helioskatastrofen var lite knepig i början, men tog sig sedan, bra beskrivning om en bipolär sjukdom. Bodil Malmsten skriver väldigt varierande.