Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 juni 2018

Ensam i Paris av Jojo Moyes

   "Nej... jag måste bara få koll på allt innan jag kan slappna av."
   Han talar med överdrivet tålamod. "Kan... du...inte...bara... glömma...ungarna...i...fem...minuter?"
   "Du kan inte bara rycka upp mig ur vardagen och förvänta dig att jag ska låtsas som om det inte är massor av saker som måste göras." (sid 134)
Ensam i Paris och andra historier av Jojo Moyes innehåller nio noveller, jag valde Kärlek på eftermiddagen som berättar om Doug och Sara som varit gifta fjorton år, när maken överraskande säger att hon ska ta av sig och sminka sig, för han har bokat ett lyxigt hotellrum. Dottern har packat väskan och farmor ska vara med barnen.

Han sätter sig upp, svingar benen över sängkanten så att han sitter med ryggen mot henne. "Det är alltid något som är fel. Jag kan aldrig göra rätt. Jag kommer hem varje kväll, jag har bra lön, jag hjälper till med ungarna. Jag bokar en romantisk helg. Men nej. Det räcker fortfarande inte." (sid 136)

40. Läs en novell av en författare som också är känd för ett annat yrke.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Kan du rekommendera Ensam i Paris!

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Jojo Moyes är bra författare, två längre berättelser och nio noveller, läsvärt.

Mösstanten sa...

Tack! Borde nog läsa något av henne.

znogge sa...

Har läst alla hennes böcker men inte just denna samling. Jag som inte är så förtjust i noveller borde kanske mjukstarta med denna.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, noveller finns det för alla smaker.

Jokke sa...

"Det räcker fortfarande inte". Räcker inte är det ett stort problem i dag. Vi har endast tid, tid räcker alltid, särskilt i midsommar :)

Hanneles bokparadis sa...

Jokke, hihi, hoppas du haft en fin midsommar! ❤️