Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

19 december 2018

Jag hatar naturen av Anna Axfors

vem tar med sig böcker till en fabrik?
vad ska man göra med dom där?
det finns ingenting att göra med böcker i en fabrik
vem packar sin väska full med böcker
när man ska till jobbet?
Jag hatar naturen av Anna Axfors är vardagskänslor: sommarens doft, revanschen på arbetsplatsen och markens vassa underlag mot nakna fötter. Osökt börjar jag av utdraget tänka på Ferrantes bok på avsnitt där vännen Lila jobbar på fabrik och börjar kämpa för dem som arbetar där.
bernur har läst: HÄR.

Kärleksbrevet av Anna Axfors är hennes debut, en lyrisk kortroman.
"Jag tänker ibland på tider i livet då man stått och tittat ut på ett fält av nysnö framför sig, och jag somnar igen men vaknar snart av fåglarnas kvitter: en ynnest. Jag ber en bön för att visa min tacksamhet: Tack Gud för att jag har fått leva till den här dagen. Den är underbar och jag njuter av varje sekund av den. Jag unnar alla att känna en sådan lycka."
bernur har läst: HÄR.

2 kommentarer:

Znooge sa...

Eftersom jag inte gillade Ferrantes böcker så är den första nog inget för mig...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, säg inte det, jämförelsen var lite långsökt... jag får ofta lite konstiga associationer.