Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 januari 2020

Runstreak - att springa varje dag

"Jag hade lämnat Göteborg och Bokmässan för den här gången. Trollerishowen i montern gick bra trots att det först var oklart om det över huvud taget skulle komma någon publik. Vi gjorde helt enkelt en glad chansning och det blev riktigt bra uppslutning. Alla verkade nöjda och allmänt muntra." (sid 15)
Runstreak - att springa varje dag (2019) av Daniel Karlsson är fullt med tips och råd hur man ska orka kliva över den där tröskeln, om bra skor och rätt inställning. Boken passar både en vilsen nybörjare och en van löpare. En ska försöka springa varje dag, en kvart räcker i början. Daniel Karlsson berättar väldigt personligt om sitt springande, vedermödor och glädjestunder. Småbarn, jobb, trötthet. Tips om utrustning, rätt löpstilar, kost. Sonen tycker att skulle kunna ta upp löpningen igen, är faktiskt lite sugen.

"Inom oss alla bor det där självförsvaret. Det är ett försvar som inte bara dyker upp när det gäller träning, utan finns med oss i alla frågor. Ett vardagligt och ständigt förekommande fenomen. Ett fenomen som på många sätt gör oss låsta i vårt sätt att tänka och hindrar oss från både utveckling och upplevelser." (sid 29)
40. Läs en bok som innehåller ett verb i titeln.

7 kommentarer:

femfemman sa...

Är en sådan där önskan jag har varje vår.... börja jogga lite igen. Försöker en kort sträcka...Men det känns inte då bra i den gamle kroppen. Promenaderna är bra de oxå, tänker jag då.

Znogge sa...

Springa är ingenting för mig men promenera gillar jag. Som hundägare får man massor med gratismotion!

Hanneles bokparadis sa...

femfemman, promenader är också bra, bara man inte sitter stilla hela tiden.

Znogge, det är väl många som skaffar hund för att komma ut.

Mösstanten sa...

Springer gör jag inte, men det vore bra om jag började träna lite igen. Går bara.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, bara gå kommer man långt med.

Hanna sa...

Haha, jag läste "run" som i "runa" :)

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, jag läser också fel ibland :)