Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

05 mars 2020

Träning för latmaskar fick jag av sonen

"Som personlig tränare får jag ofta höra om det ena och det andra storslagna målet. Killar kommer in och vill se ut som Brad Pitt, tjejer vill att magrutorna ska synas och att rumpan ska puta ut.
     Ofta rimmar målen dåligt med den tid och det jobb de är villiga att lägga ner på träningen. För det går inte att komma ifrån: Det är träningen som till slut ger resultat, inte målbilden i sig." (sid 32)
Träning för latmaskar : Kom i form - med minsta möjliga insats av Simon Sköld fick jag av sonen, boken är som gjord för mig, jag har insett nödvändigheten av att röra på mig. Det har även Camilla Läckberg som är gift med författaren, hon har aldrig tränat, avskydde idrott i skolan. Viktigt att hitta något man tycker om. Varje kapitel avslutas med Simons bästa tips på vad du kan göra och hur du kan tänka, och vad du ska undvika att göra. Totalt presenteras 21 övningar för hela kroppen och sex olika träningsprogram - för den helt otränade och för den som kommit lite längre.

Bra illustrerat, tips om att hitta mål och motivation, att skapa en vana och om tillfredsställelsen i att känna att träningen får dig att må bättre och orka mer. Det där märkte jag när jag bröt axeln: vilken skillnad det blev med fysioterapeut och träning, nu är jag fullt rörlig. Även min diabetessköterska påminner mig om vikten av träning. Nu orkar jag lyfta ett barn, och kan gå upp från golvet utan hjälp av händer! Viktigt för en farmor och mormor.

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Jättebra med vettiga träningstips. Det skulle nog jag behöva.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, alla vi skulle nog behöva.

znogge sa...

Det gäller helt klart att sätta rimliga mål som motsvarar den tid man är beredd på att lägga ner på träningen. Dessutom så måste man anpassa träningen efter sin egen situation och förutsättningar. I princip nästan alla kan träna och all rörelse är bättre än ingen. Vår yngsta dotter har tydliga magrutor men då tränar hon intensivt fem gånger i veckan. Mina ambitioner är inte samma men röra på mig det vill jag göra och det är faktiskt viktigare ju äldre man blir.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, precis, även 90-åringar kan träna, viktigt, för min del har magrutor ingen funktion, men styrka och smidighet behöver jag i vardagen.

Klimakteriehäxan sa...

Allt som får fart på en latmask är bra!

Ama de casa sa...

Låter ju faktiskt vettigt, men jag vet fortfarande inte om jag ids... ;-)
Anders var på sitt första pass hos fysioterapeuten idag - som tur är så lider inte han av latmasken utan sysselsätter sig även på hemmaplan med övningarna :-)

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, det finns något för alla smaker ❤️

Ama, toppen, han är för ung för att begränsa rörlighet och smidighet.

femfemman sa...

Gillade heller inte gympa i skolan. På gymnasiet skolkade jag ofta från de lektiorna. Som tur är finns det andra sätt att träna än redskap och bollsport. Gruppträning gillar jag bäst. Dagliga promenader har blivit ett måste! // Anna-Lena

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, skönt när man hittar något man gillar, maken och jag har dansat mycket ❤️