Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

31 maj 2020

en spöklik vandringsbok

"Hon trädde koftan över axlarna, startade motorn, tittade ut över strålkastarnas väg genom skogen. Hon väntade hela tiden på att något skulle ingripa. Att en varg skulle springa över vägen, att en polisbil skulle stoppa henne, att en tjäder skulle slå mot vindrutan. Men genom den allt ljusare kvällen ledde vägen henne bara framåt, mot något som hon visste skulle förändra henne. Mot de människor som hon så många gånger hade bävat för att träffa. Som hon hade lyckats undvika så länge." (sid 68)
Nu ska spökboken vandra vidare, Vargnatt skickade Kura skymning av Josefin Roos till mig, innan  hade Scyllan läst den. Är det din tur nu?

För att vara med i utlottning:
* kommentera här i min blogg.
* blogga och länka om utlottningen i din blogg.
* blogga om boken när du läst den och skicka boken vidare.

"Två människor lever vid foten av ett fjäll, en tredje i staden en bit därifrån, nära varandra men utan att träffas. De delar en fruktansvärd hemlighet, en händelse som ödelade deras barndom. När märkliga saker börjar hända tvingas de att åter möta sitt förflutna. Medan våren övergår i sommar och en omöjlig värme rusar över fjället, drivs de tre barndomsvännerna på olika sätt allt djupare in i en längtan efter något som för alltid har gått förlorat. 
Kura Skymning är en berättelse som balanserar mellan vakenhet och dröm, en modern spökhistoria som sträcker sig långt bortom verklighetens gränser." 
  2. Läs en bok som är en spökhistoria.

2 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Du körde en cliffhänger här. Deltar inte eftersom jag är lite hemlig av mig :)

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, helt ok :)