Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 november 2021

mexikanskt #163

Vi åt mexikanskt på Puta Madre ("en spansk svordom som ungefär betyder *”€%!!+##*§§. Förutom detta kan det även betyda att något är jävligt bra. I Göteborg står Puta Madre för jävligt bra mexikansk mat i en härlig miljö. Och om du, likt många andra, förknippar tequila med äckliga shotrace och citronslabb utmanar vi dig att göra ett nytt försök hos oss. I baren stoltserar det största tequilasortimentet i Norden. Du kommer inte att bli besviken.") Fast det testade vi inte, men sonen och hustrun tog en aperitif under väntan. Jag fick även ett trevligt bokmärke, som passar bra till guideboken:

Kanske även Gerd, BP och Klimakteriehäxan har bokmärken.

 

Bokmärket passar till gratisboken om Mexiko från bibliotekets rensningshylla. Guideböcker ger ofta bättre översikt än bläddrande i google, inte alltid lätt att veta vad man söker. Man får ofta även bra historia, matvanor, seder och bruk.

12 kommentarer:

Anki sa...

Intressant! Ett fint bokmärke.

Hanneles bokparadis sa...

Anki, väldigt gott att äta mexikanskt.

Znogge sa...

Mexikansk mat är så god och tequila är verkligen inte bara shots som ska svepas snabbt flera på raken.

Klimakteriehäxan sa...

Det uttrycket har nog aldrig kommit över mina läppar trots att jag levt på spanska i åratal. Jättefult!!!! Så jag skulle tveka inför krogen med det namnet. Men ja, ett bokmärke har jag denna lördag, för ovanlighetens skull ...

Ama de casa sa...

Jag älskar mexikansk mat. Fast första gången vi var i Mexiko (1990) och jag åt tacos där blev jag förvånad över att dom hade mjuka skal där och inte hårda som vi hade i Sverige :-)

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag har tappat litet på mina kunskaper om starka drycker.

Klimakteriehäxan, som tur så kan jag inte spanska, maten var god... maken kan portugisiska, men kanske inte fula ord

Ama, mexikanskt är ganska ny erfarenhet för mig, men gör gärna om det, mjuka skal på denna restaurang 😀

Hanna / Rak i ryggen sa...

Tidsskriften Karavan har också Mexikotema nu. Guideböcker har verkligen fått en renässans, känner jag, det är svårt att filtrera på nätet.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, tack för tips, mina gamla guideböcker från loppis är en skatt, sett att vissa av de bästa kostar en hel del på Bokbörsen, exempelvis, google har inte allt

Geddfish ♥ sa...

Guidade böcker är bra, köpte alltid inför en resa. Kul bokmärke och mexikanskt är gott. Har smakat tequila men ingen höjdare.

Jossus Travelpics sa...

Jag älskar guideböckerna på biblioteket, både för att hämta inspiration till nya resor och använda under resan. Känns dessutom trevligare att titta i deras kartor än på Google Maps.

BP sa...

Där kunde du slå två flugor i en smäll. Gillar det rätt så provocerande namnet på restaurangen, bomärket och den gratis guideboken för Mexico. Inte dumt alls:-)

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ jag har läst guideböcker nu när man inte fått resa, många riktigt bra och intressanta.

Jossua, håller med, google är inte alltid bäst.

BP, tycker att det blev riktigt lyckat idag 😀