Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 oktober 2010

Doris Lessing

Doris Lessing, Nobelpristagare i litteratur. Äntligen en författare som jag äger böcker av, har läst och som jag tycker mycket om. Lessing hade fått vänta länge på sitt Nobelpris, nu orkade hon inte resa till Stockholm och vara med på Nobelfesten, men hon skriver fortfarande.Luin Doris Lessingin kirjoja jo 1970-luvulla, jotenkin on mieleeni, hänen kirjat hänen elämästä kans kivaa lukemista. kerrankin Nobel-palkinto kirjailijalle, jonka tiedän ja jonka kirjoja kolmisenkymmentä omassa kirjahyllyssäni.

13 kommentarer:

Leena Lumi sa...

Hannele, pitäisin kovasti tästä sun kirjastosta, mutta saako suomeksi. Vaikea ymmärtää ruotsia kun en ole 30 vuoteen tarvinnut sitä kuin sisustuslehtien selaamiseen...

Tiedätkin jo, että minuun Lessing ei 'uppoa' muuta kuin viides lapsi -teoksellaan.

Karin Berg/Enbokcirkelföralla sa...

jag älskar Doris lessings böcker. och jag blve väldigt glad när hon fick nobelpristet =)

♥ Hannele sa...

Leena Lumi, ymmärrän. Yritän mutta mulle taas suomi vaikeeta, kun en ole puhunut sitä 40 vuoteen ;)

Karin Berg, visst var det roligt när Doris Lessing fick Nobelpriset, jag har läst hennes böcker sena 1970-talet.

Leena Lumi sa...

Hannele, tämä kirjallinen puoli sinussa kiinnostaisi kovasti minua. Ja ihan tosi: Minä juuri ja juuri ymmärsin tuon lyheyn Doris Lessing juttusi, mutta jos kirjoitat enempi voi tulla väärinymmärryksiä ja niitähän me emme halua;-) Sullekin teksi hyvää pitää suomen kieltä yllä ja pitäishän sun siirtää oma äidinkielesi lapsiisi - vähintäin. Pidä nyt edes oma äidinkielesi hengissä! Äidinkieli on jotain enempi kuin vain kieli, se on osa kaikesta siitä, mitä sinä olet.

Yritä edes. Mua kiinnostavat kirjat enempi kuin vanha piimä;-)

♥ Hannele sa...

Leena Lumi, tunnekieleni on ruotsi, lapseni ovat ruotsalaisia, koulun olen käynyt Ruotsissa. Väärinkäsityksiä voi tulla vaikka sama kielikin :)

Tuure kirjoittaa sa...

Hejsan Hannele! Jag tycker om Lessing, också. Jag har läsat 'Parempien ihmisten lapsi' och det var intressant och bra-skrivte. Jag tänkte att du skulle skriva på svenska, eftersom min svenska kan har övningar!

♥ Hannele sa...

Tuure, eikö Lessing olekin hyvä, jag är lite förvånad att du som ung man tycker om henne, yritetäänpå molemmilla kielillä :)

Susa P. sa...

En ole lukenut Lessingiltä mitään, mutta muutaman kerran olen hypistellyt Viides lapsi -kirjaa ja ajatellut, että tuon voisi lukea. Oletko itse lukunut sitä? Suositteletko?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Susa, minusta Viides lapsi ei ole paras aloituskirja, jotenkin muretuu siitä. Lessingin novellit on kivempi aloittaa, vaikka Ruoho laulaa. Tai Marta-sarja.

Susa P. sa...

Kiitos vinkistä! Laitetaan korvan taakse...

♥ Hannele sa...

Susa P, toivottavasti tykkäät, Lessing on kirjoittanut paljon erilaista, tykkään hänen elämänkerrastakin.

Sara sa...

Hei Hannele, minusta on kiva kun kirjoitat ruotsiksi ja suomeksi. Yritän petrata ruotsiani, kun luen juttujasi. Jos en ymmärrä jotain, niin sitten on hyvä, jos se on suomeksi, mutta yleensä ymmärrän.

Minulla on Doris Lessingin Kultainen muistikirja, josta hän sai Nobelin, mutta en ole vielä sitä lukenut. Pitäisi kyllä, mutta se on tosi paksu! Ehkäpä joululomalla...

♥ Hannele sa...

Sara, kysyäkin aina saat :)