Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 augusti 2010

Bäst i sommar

Sommarenkäten från Bokhora
1. Bäst? Äta långsam frukost ute i trädgården med Göteborgs-Posten.

2. Sämst i sommar? Sämst kanske är fel ord, men jag orkade inte fördjupa mej i Suzanne Brøggers Slöjan, skriven som episk dikt i haremmiljö.

3. Vad har du helst läst på stranden? Nja, mest har jag suttit och läst i vår trädgård, sent under ljusa ljumma sommarkvällar. Ibland på spårvagnen.4. Något läsprojekt du misslyckats med? Jag har inte lyckats läsa färdigt Dostojevskijs Idioten, som vi ska prata om i vår finska läsecirkel i höst.

5. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar! Jag har handlat nästan för mycket och plockat ur bibliotekets gratislåda, ska berätta om mina fynd framöver i höst. Täcknamn Shakespeare kommer snart på posten.

6. Vad ser du fram emot att läsa i höst? Jag går oftare till biblioteket, nu har jag fyra beställningar, tips från bloggare, radio och morgontidning: Vinteräpplen av Josefine Sundström, hennes debutroman från finska Österbotten. Perhe. Perhe kunniaan! av Rosa Liksom, tips från Tuure. Båten : noveller av Nam Le, (43 av 59 reservationer) tips från Ingrid. Människor helt utan betydelse av Johan Kling (aktuell med filmen Puss).

6 kommentarer:

Daniel sa...

Härlig skön bokkänsla du bjuder på!

♥ Hannele sa...

Daniel, sommar och böcker hör ihop :)

Ylva sa...

Josefine Sundström är jag också nyfiken på. Kling tyckte jag inte var så bra och filmen Darling irriterade mig...

Hannele sa...

Ylva, då är du ett steg före mej :)

Tuure kirjoittaa sa...

Kiitos linkityksestä : )

♥ Hannele sa...

Tuure, sinullahan aina kivoja vihjeitä.