Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 juli 2011

Det ena leder till det andra

Förra året visste jag knappt vem Katherine Mansfield (född 1888) var.
Jag hade sett en fransk bok på loppis, kan inte ett ord franska. Jag beställde den på stadsbibliotekets magasin: Främlingen (The Garden Party 1922) och nu råkade jag se hennes biografi på antikvariat, kul. Hon var tydligen kompis med Virginia Woolf. Joanna har också läst.

5 kommentarer:

Daniel sa...

Oj kompis med henne, då måste hon va duktig!

It's all about Books sa...

Sånt där är så himla spännande. Jag läser just nu en bok av George Sand som jag lånade av min mormor för typ 10 år sedan. Jag visste egentligen ingentin om denna franska författare, men hon är ju superkänd. Och var älskarinna till Chopin på 1800-talet!

♥ Hannele sa...

Daniel, spännande, det tror jag också, ska jag försöka ta reda på det.

all about Books, verkligen intressant, man lär sej något hela tiden och hamnar på nya spår.

Sara sa...

Hei Hannele vielä, olen lukenut Mansfieldiltä joitakin novelleja, kuului opintoihini. Minusta ne oli ihan hyviä, mutta siitä on nyt muutama vuosi. Woolf oli se, joka sitten kolahti täysillä minuun!

♥ Hanneles bok-paradis sa...

Sara, minä ihan sattumalta tämän Mansfieldin löysin ja nyt tilasin kirjastosta. Antikvariaatista löysin elämänkerrankin.