Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 oktober 2010

Ladies

Ett trevligt bokpaket på posten; Ladies av Johan Hakelius är precis en bok för en anglofil, full av färgstarka damer och roliga detaljer ur deras levnad. Sista kapitlet beskriver Vita Sackville-West, men dit har jag inte kommit ännu. Jag vill även läsa hans förra bok Döda vita män.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag tänker läsa "Ladies" så snart biblioteket har köpt in den- för det räknar jag med att de gör. Jag längtar efter den här boken!!

Hannele sa...

Ingrid, mysig bok, du kan ju själv föreslå att biblioteket att köper in boken.

Marie//Tekla Maräng sa...

Låter som en intressant bok skall se om biblioteket har den.
Kram:)

♥ Hannele sa...

Marie, jag tycker om den :)
Kram.

Fru E sa...

Men är det en biografi eller vad? Jag har helt missat Döda via män också. Kan du rekommendera?

♥ Hannele sa...

Fru E, nej, inte biografi, men Hakelius personliga beskrivningar om olika personer och levnadsöden i engelska slottsmiljöer. Jag är anglofil som han, och kan inte få nog.. Döda vita män letar jag efter.